فهرست مطالب

فصلنامه علوم و فناوری دریا
سال بیست و هفتم شماره 106 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/07/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • امید پاکدل آذر*، حامد احمدیان یزدی، دانیال رحیمی صفحات 1-11
    سیستم های NC-OFDM در طبقه سیستم های رادیوشناختی قرار گرفته و با هدف بهره برداری از باندهای فرکانسی بلااستفاده کانال مخابراتی در حوزه های ماموریت -محور توسعه یافته اند. در این مقاله، موضوع سنکرون سازی کور سیستم های NC-OFDM در برابر جمینگ مورد بررسی قرار گرفته است. در این راستا، فرض شده است که جمینگ تک تن و مالتی تن با توان بسیار بالاتر از توان ارسالی سیگنال اصلی به سیگنال دریافتی در گیرنده اعمال شده است. همچنین، فرض شده است که گیرنده هیچ نوع اطلاعاتی در خصوص دنباله سنکرون سازی مورد استفاده در فرستنده نداشته و در خصوص طول پیشوند چرخشی مورد استفاده توسط فرستنده نیز دچار ابهام است. در این راستا، یک الگوریتم مبتنی بر فیدبک سنکرون سازی کور شامل سیزده گام ارایه شده است که در صورت بهره برداری از آن، سیستم NC-OFDM نسبت به جمینگ مقاومت بالایی داشته و نرخ خطای بیت این در اثر اعمال جمینگ تغییر نمی کند.
    کلیدواژگان: شبکه های رادیوشناختی، مخابرات ماموریت محور، جمینگ، نرخ خطای بیت، سنکرون سازی
  • محمد صادقی* صفحات 12-22
    یکی از مهم ترین دغدغه های اصلی طراحی شناور ها به خصوص شناور های تندرو، بحث کنترل حرکات آنها در دریاست. چندین روش کاربردی اعم از استفاده از فین، تریم تب ، تی فویل و روش های مختلف دیگر تا کنون مورد بررسی قرار گرفته اند.آنچه در این تحقیق به صورت مشخص مورد بررسی قرار گرفته است بررسی تاثیر تی فویل بر کاهش حرکات هیو و پیچ شناور دو بدنه، در امواج منظم با طول موجهای مختلف و زوایای برخورد متفاوت است. برای تحلیل، از روش مدلسازی عددی به روش دینامیک سیالات محاسباتی استفاده شده و از نرم افزار STAR CC+ برای کلیه آزمایشها استفاده شده است. در این تحقیق، در حالت بدون تی فویل و جهت کالیبره کردن تنظیمات نرم افزار، مطالعه جامعی برروی تاثیر تعداد شبکه ها وفاصله زمانی حل مسیله انجام شده و نتایج عددی با نتایج آزمایشگاهی برای حالت بدون تی فویل، مقایسه شده که دارای همگرایی بسیار خوبی است. سپس با مطالعه بررسی تی فویل بر کاهش حرکات هیو و پیچ شناور دو بدنه، این نتیجه به دست آمد که تی فویل در زوایای برخورد نزدیک به 180 درجه، تاثیر بسیار مطلوب تری بر کاهش حرکات هیو و پیچ دارد. علت آن هم ، زاویه برخوردی موج به سطح فویل است که ایجاد نیروی لیفت در جلوی شناور، مبنای کاهش حرکت پیچ و ایجاد ممان ضد غلطش طولی است.
    کلیدواژگان: حرکت پیچ، حرکت هیو، تی فویل، دینامیک سیالات محاسباتی
  • هلیا ملائی نوده، رضا دزواره رسنانی*، مهدی یوسفی فرد صفحات 23-30
    یکی از عوامل تاثیرگذار در طراحی انواع موج شکن ها که از ناحیه دریا اعمال می شود، اندرکنش بین موج و موج شکن در بنادر می باشد. عدم توجه به ویژگی های مختلف پارامترهای موج منجر به آسیب به موج شکن می شود. از آنجا که عدم نفوذ موج به عنوان شرط اصلی ایمن بودن حوضچه آرامش در نظر گرفته می شود، تعیین و پیش بینی پارامترهای اندرکنش موج با موج شکن بسیار مهم است. لذا در این مطالعه به طبقه بندی پارامترهای موثر موج با استفاده از مدلسازی و بهره گیری از ماشین یادگیری بردار پشتیبان پرداخته شده است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که ماشین بردار پشتیبان عملکرد مناسبی در طبقه بندی اثرات موج بر روی موج شکن به دو دسته مطلوب و بحرانی دارد. همچنین از بین سه کرنل خطی، چندجمله ای و گوسی بررسی شده در این تحقیق، بهترین عملکرد را کرنل گوسی با 98 درصد دقت داشت.
    کلیدواژگان: مو ج شکن توده سنگی، ماشین بردار پشتیبان، طبقه بندی داده ها، کرنل گوسی
  • احمد منبوهی* صفحات 30-36

    ماکروجلبک ها که یک جزء طبیعی و اثرگذار در آب های شیرین و نیز آب های ساحلی بوده، عمدتا در اکوسیستم های آبی مفید هستند. اگر ماکروجلبک ها در یک اکوسیستم به طور زیادی رشد کنند می توانند سبب ایجاد شکوفایی یا بلوم ماکروجلبکی شوند. در این مقاله مروری، ابتدا مقدمه ای در مورد ماکروجلبک ها و به ویژه ماکروجلبک های ساحلی و انواع آنها گفته شده است. پس از آن، عوامل ایجاد شکوفایی ماکروجلبکی و نیز جذب آلاینده های مواد مغذی و دیگر آلاینده ها توسط ماکروجلبک ها بررسی شده اند. اثراتی که شکوفایی ماکروجلبکی بر روی سلامت انسان می توانند داشته باشند نیز مرور شده اند. علاوه بر این ماکروجلبک ها تاثیرات اکوسیستمی، اکولوژیکی و اقتصادی متعددی می توانند داشته باشند. در انتها پیش بینی هایی که در مورد آینده این شکوفایی های ماکروجلبکی شده نیز مرور شده اند.

    کلیدواژگان: ماکروجلبک ها، مواد مغذی، شکوفایی، تاثیرات منفی جلبک
  • اکبر هوشیار*، علیرضا روستا، مجید احمدی، اصغر هوشیار صفحات 37-45

    در میان انواع بیمه های گوناگونی که در عصر حاضر زندگی بشر را احاطه کرده اند، بیمه های دریایی به لحاظ قدمت تاریخی و هم چنین ارزشی که موضوعات این بیمه دارد از اهمیت خاصی برخوردارند. از این رو پژوهش حاضر، به اعتبار سنجی مدل راهبردی ارزش آفرینی در صنعت بیمه های دریایی با تمرکز بر فناوری بلاکچین می پردازد. تحقیق حاضر به لحاظ هدف از نوع تحقیقات کاربردی و از نظر روش و ماهیت، توصیفی- پیمایشی می باشد. این پژوهش در چارچوب رویکرد کمی و با بکارگیری روش معادلات ساختاری انجام شده است. برای جمع آوری داده ها به توزیع پرسشنامه بر آمده از روش داده بنیاد پرداخته شده و پس از جمع آوری داده ها، بررسی و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SMART PLS انجام گرفت. جامعه آماری مورد مطالعه در این پژوهش را کارکنان دانشگاه علوم دریایی امام خمینی نوشهر تشکیل می دهند. به منظور برآورد حداقل حجم نمونه از فرمول تعیین حجم نمونه کرجسی و مورگان استفاده و تعداد 144 نفر به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. در بخش کمی از روایی محتوایی و صوری از طریق تحلیل عاملی تاییدی صورت گرفته است. جهت تایید پایایی از پایایی ترکیبی با استفاده از نرم افزار PLS استفاده گردید. یافته های حاکی از تایید کلیه فرضیات مدل پیشنهادی بود. نتایج کلی نشان داد با توجه به اینکه حمل و نقل بویژه دریایی روزبه روز جایگاه محکم تری در بازار بین المللی می یابد در نتیجه لزوم شناخت راهبردهای ارزش آفرینی فناور محور در بیمه های دریایی و بررسی ساختارهای راهبردی ارزش آفرینی بیمه های دریایی اهمیت بسیار بالایی برخوردار است . 

    کلیدواژگان: ارزش آفرینی، تحلیل داده بنیاد، رویکرد پژوهشی آمیخته، صنعت بیمه دریایی، فناوری بلاکچین
  • سید شهاب الدین حجازی*، محمد فوداجی صفحات 47-59

    تحقیق حاضر با هدف شناسایی چالش های عمده امنیت حمل و نقل دریایی و بررسی رتبه بندی اهمیت آن ها در تاثیرگذاری بر روی زنجیره تامین دریایی کشور انجام شده است. این تحقیق بر مبنای هدف از نوع «تحقیقات توسعه ای- کاربردی» و از نظر ماهیت از نوع «توصیفی- پیمایشی» بوده که از رویکردی «آمیخته» برخوردار است. جامعه آماری تحقیق شامل 40 نفر از خبرگان حوزه امنیت حمل و نقل دریایی بوده که دارای سنوات خدمت بیش از 20 سال و مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد به بالا بوده اند که در بخش کیفی 10 نفر از آنان به شیوه هدفمند و در بخش کمی به صورت تمام شمار انتخاب گردیده اند. به منظور گردآوری داده های واقعی از «مطالعات میدانی» با استفاده از ابزار «مصاحبه نیمه ساختاریافته» و «پرسشنامه بسته» استفاده شده که سیوالات مصاحبه و پرسشنامه از دو جنبه روایی ظاهری و محتوایی توسط خبرگان تایید گردیده است. ضریب آلفای کرونباخ پرسشنامه 89/0 و پایایی باز آزمون مصاحبه ها 81 درصد بوده که بیانگر پایایی قابل قبول می باشد. با «تحلیل مضمون» مصاحبه ها، 5 چالش عمده با 40 مضمون پایه شناسایی که بر اساس آن، پرسشنامه ای تنظیم و داده های استخراجی با استفاده از «آماره های توصیفی» با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفتند. به منظور رتبه بندی اهمیت هر کدام از مضامین شناسایی شده در تاثیرگذاری بر زنجیره تامین دریایی نیز از «آزمون فریدمن» بهره برداری شده است. برابر نتایج به دست آمده، به ترتیب چالش های تهدیدات زیرساختی، حملات سایبری، سیاسی- امنیتی و نظامی، دزدان دریایی و تروریسم دریایی به ترتیب مهم ترین چالش های عمده امنیت حمل و نقل دریایی موثر بر زنجیره تامین دریایی شناسایی شدند.

    کلیدواژگان: حمل و نقل دریایی، امنیت دریایی، زنجیره تامین دریایی
  • احمد کریمی* صفحات 60-78

    امروزه قدرت دریایی، تنها به قدرت نظامی محدود نمی شود و ابعاد علوم و دانش دریایی، ناوگان دریایی، ظرفیت های جغرافیای سیاسی، خدمات دریایی و صنایع دریایی را هم در بر می گیرد. این ابعاد و مولفه ها دارای جایگاهی خاص در قدرت دریایی کشور هستند. در سال های گذشته شاهد بوده ایم که بخش های مختلف نظامی و غیرنظامی دریایی، به صورت مجزا، امور را پیش می برند و در کنار این سازمان ها، سیاست گذاران و مسیولین بلندپایه کشوری و لشکری هم رویکردهای همسو و هم افزایی به موضوع دریا، حضور در دریا، توسعه دریامحور و پیشرفت قدرت دریایی کشور نداشته اند. در این تحقیق، با رویکرد آمیخته و روش موردی زمینه ای و ابزار مصاحبه و پرسشنامه سعی شده است، ضمن تبیین مولفه های قدرت دریایی، جایگاه این مولفه ها را در تمدن دریایی کشور بیان کنیم. بر این اساس، با مطالعات انجام شده کتابخانه ای، تطبیقی و اکتشافی، ادبیات تحقیق تدوین گردید. سپس، نواقص یافته های احصاء شده، با استفاده از نظرات افراد خبره تکمیل و تعدادی عوامل جدید به عوامل قبلی اضافه گردید. سپس، پرسشنامه تحقیق تنظیم شد که با طی مراحل مربوط و کسب روایی و پایایی لازم، بین جامعه نمونه تحقیق، توزیع و نتایج آن جمع بندی شد. در ادامه یافته های به دست آمده از نتایج پرسشنامه ها، همراه با تحلیل گفتمان و محتوای حاصل از مصاحبه ها، با آمارتوصیفی، نرم افزار اس پی اس اس و روش های آمار استنباطی با به کارگیری نرم افزار «اسمارت پی ال اس» مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در نهایت، ابعاد و مولفه های قدرت دریایی جمهوری اسلامی ایران و ضرایب و اولویت تاثیر آنها بر پیاده سازی تمدن دریایی کشور مشخص شد.  ابعاد پنج گانه احصاء شده، به ترتیب اولویت تاثیر، عباتند از: خدمات دریایی، ناوگان دریایی، صنایع دریایی، ظرفیت های جغرافیای سیاسی و علوم دریایی که هریک دارای مولفه هایی (درمجموع 60 مولفه) هستند. در پایان تحقیق، توصیه هایی برای پایه ریزی تمدن دریایی کشور مبتنی بر این ابعاد و مولفه ها بیان گردید.

    کلیدواژگان: ژئوپلیتیک، قدرت، قدرت دریایی، مولفه، تمدن دریایی
  • مهدی دیهیم پور* صفحات 79-88

    بحران شرایطی است که در اثر وقوع ناگهانی حوادث و رخدادهای طبیعی و غیرطبیعی رخ داده ، زندگی بشر را مختل و خسارتهای زیادی را تحمیل می کند به طوری که مقابله با آن نیازمند بسیج امکانات و انجام اقدامات اساسی و فوقالعاده نسبت به حالت عادی است. بر همین اساس هدف اصلی این تحقیق بررسی تاثیر لجستیک سیار نظامی بر مدیریت بحران بلایای طبیعی در سامانه های آمادی نداجا می باشد. این تحقیق بر مبنای هدف از نوع کاربردی و از منظر روش تحقیق توصیفی-پیمایشی و بررسی آن نیز میدانی می باشد. جامعه آماری این تحقیق کلیه افسران آمادی نداجا به تعداد 120 نفر می باشند که تعداد 92 نفر با استفاده از جدول کرجسی و مورگان با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی به عنوان نمونه انتخاب گردیدند. با بررسی اسناد، متون، مقالات و نظریات ارایه شده در زمینه لجستیک، مولفه های تاثیرگذار بر لجستیک سیار نظامی مسیولیت پذیری (پاسخ گویی)، صرفه جویی، آمادگی، کارآمدی، اطلاعات و فناوری، وحدت هدف و به هنگام بودن انتخاب گردیدند. به منظور بررسی تاثیر این مولفه ها بر مدیریت بحران بلایای طبیعی و ابعاد آن (پیش گیری و کاهش، آمادگی، پاسخ گویی و باز توانی و بازسازی) می بایست فرضیه های مناسب تدوین گردد. در همین راستا یک فرضیه اصلی و هفت فرضیه فرعی تدوین و با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته لجستیک سیار نظامی با 27 گویه و پرسشنامه مدیریت بحران کمانی (سال 1388) با 32 گویه در میان جامعه آماری این تحقیق توزیع گردید. روایی پرسش نامه ها بر اساس روایی صوری و نظر نخبگان تایید و پایایی نیز بر اساس آلفای کرونباخ 78/0 (لجستیک سیار نظامی) و 85/0 (مدیریت بحران بلایای طبیعی) مورد تایید قرار گرفت. اطلاعات به دست آمده به روش آماری معادلات ساختاری با کمک نرم افزار pls مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتایج تحقیق حاکی از آن است که مولفه های لجستیک سیار نظامی بر توفیق مدیریت بحران بلایای طبیعی تاثیرگذار می باشد.

    کلیدواژگان: لجستیک، لجستیک سیار نظامی، مدیریت بحران، سامانه های آمادی
|
  • Omid Pakdel Azar *, Hamed Ahmadian-Yazdi, Danial Rahimi Pages 1-11
    NC-OFDM systems are in the categorized under the cognitive radio systems and have been developed with the aim of utilizing unused frequency bands of communication channels in mission-oriented scenarios. In this paper, the issue of blind synchronization of NC-OFDM systems and their resiliency against jamming is investigated. In this regard, it is assumed that single-tone and multi-tone jamming is applied to the received signal at the receiver with a power much higher than the transmitted power of the main signal. Also, it is assumed that the receiver has no information about the synchronization sequence used in the transmitter and is also confused about the length of the cyclic prefix used by the transmitter. In this regard, a thirteen-step blind synchronization algorithm is provided, which, if used, the NC-OFDM system gains a high resistance to jamming and the bit error rate does not change due to jamming.
    Keywords: Cognitive Radio Networks, Mission Oriented Telecommunications, Jamming, Bit Error Rate, synchronization
  • Mohamad Sadeghi * Pages 12-22
    One of the main concerns of the design of vessels, especially the high-speed vessels, is the control of their motions at sea. Several practical methods, including the use of fin, trim tab, T-foil, and various other modalities have been studied so far. What has been specifically investigated in this study is the study of the effect of T-foil on the reduction of Heave and Pitch motions in regular waves with different wavelengths and angles of impact. For the analysis, the numerical modeling method was used with the computational fluid dynamics method and the STAR CC + software was used for all experiments. In this study, in the no-foil mode and in order to calibrate the software setup, a comprehensive study was performed on the effect of the number of meshes and the time-step for solving the problem and the numerical results were compared with the experimental results for the no-foil mode, which has very good convergence. Then, by studying the T-foil on the reduction of the Heave and Pitch motions of the catamaran , it was concluded that the T-foil had a much more favorable effect on the reduction of the Heave and Pitch motions at angles of impact near 180 °. This is due to the angle of impact of the foil to the surface of the foil, which creates a lifting force in front of the vessel , which is the basis for the reduction of Pitch motion and the creation of longitudinal anti-Pitch moment.
    Keywords: Pitch motion, Heave Motion, T-Foil, Computational Fluid Dynamics (CFD)
  • Helia Molaei Nodeh, Reza Dezvareh *, Mahdi Yousefifard Pages 23-30
    One of the influential factors in the design of types of breakwaters that are applied from the sea is the interaction between waves and breakwaters in ports. Failure to pay attention to the different characteristics of wave parameters leads to damage to the breakwater. Since the lack of wave penetration is considered as the main condition for the safety of the port, it is very important to determine and predict the wave interaction parameters with the breakwater. Therefore, in this study, the effective parameters of the wave have been classified using modeling and support vector learning machine. The results of this research show that the support vector machine has a suitable performance in classifying the effects of waves on the breakwater into two categories, favorable and critical. Also, among the three linear, polynomial and Gaussian kernels examined in this research, Gaussian kernel had the best performance with 98% accuracy.
    Keywords: Rubble-Mound Breakwater, Support Vector Machine, Data Classification, Gaussian Kernel
  • Ahmad Manbohi * Pages 30-36

    Macroalgae are a natural and effective component in fresh water, coastal waters and estuaries, which are mainly useful in aquatic ecosystems. They are a source of nutrition for herbivoreand detrital food webs and are also an important habitat for fish and invertebrates. If macroalgae overgrow in an ecosystem, they can cause macroalgae blooms. In this review, an introduction about macroalgae, especially coastal macroalgae and their types, is given. After that, the factors causing macroalgae bloom as well as adsorption of nutrients and other contaminants by macroalgae have been investigated. The effects that macroalgal blooms can have on human health have also been reviewed. In addition, macroalgae can have many ecosystem and ecological effects. These effects as well as economic effects have also been investigated. Finally, predictions about the future of these macroalgal blooms are also reviewed.

    Keywords: Macroalgae, Nutrients, Macroalgae bloom, negative impacts of macroalgae
  • Akbar Hoshyar *, Alireza Rousta, Majid Ahmadi, Asghar Houshyar Pages 37-45

    Among the various types of insurances that surround human life in the present age, marine insurances are of particular importance in terms of historical antiquity and also the value of the subjects of this insurance. Therefore, the present study deals with the validation of the strategic model of value creation in the marine insurance industry with a focus on blockchain technology. The present research is an applied research in terms of its purpose and descriptive survey in terms of its method and nature. This research has been carried out in the framework of quantitative approach and using structural equation method. In order to collect data, a questionnaire based on the foundation's data method was distributed, and after data collection, data analysis was done using SMART PLS software. The statistical population studied in this research is the staff of Imam Khomeini Naushahr University of Marine Sciences. In order to estimate the minimum sample size, the formula for determining the sample size of Karjesi and Morgan was used and 144 people were selected by simple random method. In a small part, content and face validity have been confirmed through factor analysis. In order to confirm reliability, composite reliability was used using PLS software. The findings indicated the confirmation of all the assumptions of the proposed model. The general results showed that considering that transportation, especially marine, is gaining a stronger position in the international market day by day, as a result, it is very important to know the technology-based value creation strategies in marine insurance and to examine the strategic value creation structures of marine insurance .

    Keywords: Value creation, foundation data analysis, mixed research approach, marine insurance industry, Blockchain technology
  • Shahab Hejazi *, Mohammad Foodaji Pages 47-59

    The current research was conducted with the aim of identifying the major challenges of maritime transportation security and evaluating their importance in influencing the country's defense supply chain. This research is based on the purpose of "development-applied" research and in terms of nature is "descriptive-survey" which has a "mixed" approach. The statistical population of the study included 40 experts in the field of maritime security who have more than 20 years of service and a master's degree or higher. In the qualitative part, 10 of them were purposefully selected and in the quantitative part in a total. In order to collect real data, "field studies" were used using the tools of "semi-structured interview" and "closed questionnaire". The interview questions and the questionnaire were confirmed by experts in terms of both visual and content validity. Cronbach's alpha coefficient of the questionnaire was 0.89 and the retest reliability of the interview test was %81, which indicates acceptable reliability. With the "content analysis" of the interviews, 5 major challenges with 40 basic themes were identified, according to which the adjustment questionnaire and the extracted data were analyzed using "descriptive statistics" using SPSS software and in order to rank the importance of each. The themes identified in influencing the defense supply chain have also been exploited by the "Friedman test". According to the obtained results, the challenges of infrastructure threats, cyber-attacks, political-security and military attacks, piracy and piracy were identified as the most important major challenges of maritime security affecting the defense supply chain.

    Keywords: maritime transport, Maritime Security, Challenges, Defense Supply Chain
  • Ahmad Karimi * Pages 60-78

    Today, naval power is not limited to military power and includes the dimensions of maritime science and knowledge, naval fleet, geopolitical capacities, maritime services and maritime industries. These dimensions and components have a special place in the maritime power of the country. In the past years, we have seen that different military and civilian maritime departments are moving things forward separately, and along with these organizations, policy makers and high-ranking officials of the country and the army have aligned and synergistic approaches to the issue of the sea, presence at sea, sea-oriented development and They have not developed the sea power of the country. In this research, with a mixed approach and contextual case method and interview and questionnaire tools, while explaining the components of maritime power, we have tried to express the position of these components in the maritime civilization of the country. Based on this, with library, comparative and exploratory studies, research literature was compiled. Then, the shortcomings of the findings were completed using the opinions of experts and a number of new factors were added to the previous factors. Then, a research questionnaire was prepared, which was distributed among the research sample population and its results were summarized by going through the relevant steps and obtaining the necessary validity and reliability. In the following, the findings obtained from the results of the questionnaires, together with the analysis of discourse and the content of the interviews, were analyzed with descriptive statistics, SPSS software and inferential statistics methods using "SmartPLS" software. Finally, the dimensions and components of the maritime power of the Islamic Republic of Iran and the coefficients and priority of their influence on the implementation of the country's maritime civilization were determined. The five dimensions counted, in order of priority of impact, are: marine services, marine fleet, marine industries, capacities of political geography and marine sciences, each of which has components (60 components in total). At the end of the research, recommendations were made for establishing the maritime civilization of the country based on these dimensions and components.

    Keywords: geopolitics, Power, naval power, component, maritime civilization
  • Mehdi Deyhimpuor * Pages 79-88

    A crisis is a condition that occurs due to the sudden occurrence of natural and unnatural incidents and events, disrupts human life and imposes a lot of damage, so that dealing with it requires the mobilization of resources and the implementation of basic and extraordinary measures compared to the normal state. Based on this, the main goal of this research is to investigate the effect of military mobile logistics on the crisis management of natural disasters in Nadaja preparedness systems. This research is based on the purpose of applied type and from the perspective of descriptive-survey research method and its investigation is also field. The statistical population of this research is all 120 officers of Amadi Nadaja, of which 92 people were selected as a sample using the Karjesi and Morgan table using the random sampling method. By examining the documents, texts, articles and theories presented in the field of logistics, the components affecting military mobile logistics were selected as responsibility (responsiveness), thrift, readiness, efficiency, information and technology, unity of purpose and timeliness. In order to investigate the effect of these components on natural disaster crisis management and its dimensions (prevention and reduction, preparedness, response and recovery and reconstruction), suitable hypotheses should be formulated. In this regard, one main hypothesis and seven sub-hypotheses were formulated and distributed among the statistical population of this research using the questionnaire made by the researcher of military mobile logistics with 27 items and the Kamani crisis management questionnaire (year 2008) with 32 items. The validity of the questionnaires was confirmed based on face validity and elite opinion and reliability based on Cronbach's alpha of 0.78 (military mobile logistics) and 0.85 (natural disaster crisis management). The obtained information was analyzed by the statistical method of structural equations with the help of PLS software. The results of the research indicate that the components of military mobile logistics have an impact on the success of natural disaster crisis management.

    Keywords: logistics, military mobile logistics, crisis management, preparedness systems